Det är många som undrar vad det egentligen är för skillnad på ett privatlån och ett smslån, och om du är en av dem kommer du att få svar på det nu.

Ett privatlån karaktäriseras av att det inte kräver någon säkerhet, att det används för konsumtion och att det vänder sig till privatpersoner. Allt det här stämmer även in på smslån, ett smslån är ett lån utan säkerhet för privatpersoner som används för konsumtion, trots det brukar man skilja på privatlån och smslån eftersom de i praktiken ser ganska så olika ut.

För det första så brukar ett vanligt privatlån vara betydligt större än ett smslån. Ett privatlån kan vara på hela 350 000 kr medan ett smslån sällan är större än 15 000 kr. Många långivare av privatlån lånar inte heller ut en summa som är mindre än 10 000 – 20 000 kr medan smslångivarna kan bevilja så små lån som 500 kr, det finns till och med smslån på bara 50 kr!

För det andra brukar privatlånen ha en maximal avbetalningstid på 12 år och en minimal avbetalningstid på 1 – 2 år. Ett vanligt smslån har sällan en längre lånetid än 90 dagar och den kortaste lånetiden brukar vara på 1 eller 2 veckor.

För det tredje så är lånekraven för smslån mycket lägre än kraven för privatlån. Du behöver sällan ha en fast anställning, du behöver inte tjäna mer än 24 000 – 50 000 kr/år (det finns till och med smslångivare som inte har något minimikrav på inkomst) och många smslångivare tillåter till och med att du har betalningsanmärkningar.

Om du är ute efter ett smslån eller ett mindre privatlån kan du med fördel besöka smslåndirekt.nu som har ett enormt stort utbud av smslån och små privatlån